titelblokje  TEGELS

Keramische tegels worden gefabriceerd van natuurlijke grondstoffen, met als belangrijkste bestanddeel klei. De materialen worden in mallen geperst, en op hoge temperaturen in een speciale oven gebakken. 

Een absoluut natuurproduct dus!

titelblokje Keramische tegels worden gefabriceerd van natuurlijke grondstoffen, met als belangrijkste bestanddeel klei. De materialen worden in mallen geperst, en op hoge temperaturen in een speciale oven gebakken.

Een absoluut natuurproduct dus! 

Tegels zijn onder te verdelen in wandtegels en vloertegels. Wandtegels zijn alleen geschikt om op de wand te plaatsen. Vloertegels kunnen zowel op de vloer als op de wand geplaatst worden.

Het grote voordeel van de hedendaagse keramische vloertegels is, dat ze zeer slijtvast zijn.

Ze hebben een lange levensduur, zijn krasvast, en verkleuren niet als gevolg van de zon, het schoon maken, of slijtage. Omdat tegels geen vloeistoffen en vuil opnemen, zijn ze bovendien gemakkelijk in het onderhoud. Stofzuigen en dweilen volstaat. Dit maakt tegels uitermate geschikt voor industriële toepassingen, zoals showrooms, winkels, en openbare gelegenheden. Steeds meer bedrijven en overheden zien dan ook de voordelen van keramische tegels als vloerbedekking.

Maar natuurlijk zijn deze tegels ook geschikt om in woonhuizen toegepast te worden, waar duurzaamheid en onderhoudsgemak eveneens van groot belang zijn. En heeft u al eens gedacht aan de toepassing van tegels op het terras of balkon buiten? Met de huidige kwaliteitsnormeringen is dit absoluut mogelijk!

De productietechnieken hebben de laatste jaren grote ontwikkelingen door gemaakt, waardoor tegels niet alleen veel beter van kwaliteit zijn geworden, maar ook veel mooier. Met behulp van de hedendaagse, hoogstaande printtechnieken kunnen tegels worden gemaakt die stuk voor stuk uniek zijn. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld perfecte natuursteen- of houtimitaties worden gefabriceerd, die met het blote oog niet van het origineel te onderscheiden zijn.

Een ander voorbeeld vormen tegels die nagemaakt zijn van beton. Ook hiermee zijn fraaie toepassingen mogelijk, en kunnen mooie en eigentijdse combinaties worden gemaakt. Dus houdt u van de warme uitstraling van een houten vloer, maar wilt u graag vloerverwarming en/of minder onderhoud en slijtage, dan biedt een tegelvloer in houtstructuur u de kans om uw dromen waar te maken.

Of wilt u de robuustheid en industriële uitstraling van een betonvloer, maar wilt u niet de nadelen van beton (poreus, kan scheuren, geeft stof af), dan zijn er vele mogelijkheden wat tegels betreft, met de uitstraling van beton, maar niet met de nadelen ervan.....

Maar schoonheid en kwaliteit is niet het enige aandachtspunt van de keramische industrie. In het kader van nieuwe en strengere milieueisen (en dan hebben we het vooral over Europa), worden de productieprocessen van dit natuurproduct ook steeds schoner en milieuvriendelijker. Ook wordt gekeken naar de grondstoffen: er zijn bijvoorbeeld tegels die gedeeltelijk of geheel uit gerecycled materiaal worden geproduceerd! Vooral de keramische industrie in Europa loopt in dit kader voorop.

Het laatste punt dat van belang is, is dat tegels warmte goed geleiden. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om toe te passen in combinatie met vloerverwarming. Hiermee behoren koude tegelvloeren en -wanden voorgoed tot het verleden. Bekijk tevens het hoofdstuk "vloerverwarming" op deze site, waar we u de voordelen en mogelijkheden van vloerverwarming uitgebreid uitleggen.

Tegelland heeft een grote collectie keramische vloer- en wandtegels, variërend van klassiek tot modern, strak en rusticaal, in talloze kleurnuanceringen en afmetingen. Het grootste gedeelte van onze tegelcollectie komt uit Italië, de bakermat van de tegelindustrie. Hier worden de nieuwste productieprocessen ontwikkeld, en huizen de beste designers. Door veelal tegels te verkopen die uit Europa afkomstig zijn, steunen we de Europese economie, en zijn we bovendien zeker van een mens- en milieuvriendelijk productieproces.

Komt u gerust eens kijken in onze showroom in Nieuwegein. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Maar onze dienstverlening blijft niet beperkt tot advies alleen! Onze vakkundige tegelzetters kunnen ook het plaatsen van de gekozen vloer- en/of wandtegels voor u verzorgen. Dit gebeurt vanzelfsprekend onder garantie.

Voor een sfeer impressie kunt u onze Pinterest pagina raadplegen. Meer >>

titelblokje  Adres

Tegelland – Prof BV
De Liesbosch 8c (Google maps)
3439 LC Nieuwegein
030 - 307 4350

Algemene leg- en leveringsvoorwaarden

Privacy verklaring

titelblokje  Openingstijden

De showroom is enkel op afspraak geopend. Voor info en afspraken kan men contact opnemen met info@tegelland.nl

Maandag gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.30 uur
Woensdag 10.00 - 17.30 uur
Donderdag 10.00 - 17.30 uur
Vrijdag 10.00 - 17.30 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten

titelblokje  Social-media

Volg ons op social media!