1.Vloerverwarming geeft de meest gelijkmatige warmte Bij verwarmingsystemen met radiatoren of convectoren stijgt de warmte naar het plafond en blijft de vloer koud. Bij vloerverwarming wordt het gehele vloeroppervlak gelijkmatig verwarmd, dat vervolgens stralingswarmte afgeeft aan de lucht. Het grootste rendement ligt tot ongeveer 1,5 meter hoogte, daarboven koelt de lucht af.
2.Vloerverwarming levert een besparing van energie op Omdat er sprake is van gelijkmatige warmte, ligt de optimale behaaglijkheidtemperatuur bij vloerverwarming 1-2 graden Celsius lager dan bij andere verwarmingsystemen, wat een besparing van energie oplevert. Eén graad Celsius lagere ruimtetemperatuur vermindert het energieverbruik al met 5-6%!
3. Vloerverwarming is hygiënisch Bij vloerverwarming is sprake van een zeer geringe luchtbeweging, waardoor minder stofdeeltjes in de te verwarmen ruimtes circuleren. Het is dus een zeer hygiënische manier van verwarmen.
4. Vloerverwarming geeft een relatief hogere luchtvochtigheid dan andere verwarmingsystemen
5. Vloerverwarming geeft ruimte Indien u vloerverwarming als hoofdverwarming plaatst, kunnen storende radiatoren of andere verwarmingselementen en in de weg zittende CV-leidingen achterwege blijven.
Hoofdverwarming Is vloerverwarming als hoofdverwarming geplaatst, dan kunnen alle andere verwarmingsbronnen achterwege blijven. Dit geeft meer ruimte en zorgt voor een verfraaiing van de woonruimte (geen storende radiatoren of convectoren meer). Vloerverwarming als hoofdverwarming wordt door Tegelland volgens GIW-normering geplaatst, en voldoet daarmee aan de strengste eisen.
Bijverwarming In geval van vloerverwarming als bijverwarming dienen andere vormen van verwarming aanwezig te zijn, zoals een haard of radiatoren. Deze kunnen echter "op een lager pitje branden", omdat de vloerverwarming een zeer behaaglijke warmte uitstraalt.
Beugelen Dit is de traditionele manier van aanbrengen. Bij deze methode worden de vloerverwarmingslangen rechtstreeks op de betonvloer aangebracht, op krimpnetten. Onder deze krimpnetten komt een reflecterende isolatiefolie, die de warmte naar boven projecteert. Tevens wordt randisolatie geplaatst tegen de wanden. Daarna wordt een afwerkvloer van zand en cement gestort, waarop tegels of natuursteen verwerkt worden.
Het voordeel van deze methode is, dat door toepassing van isolatiefolie, een krimpnet en randisolatie een "zwevende" vloer wordt gecreëerd, die vrij ligt van de wanden en van de betonvloer. De kans op krimpscheuren wordt hiermee sterk verkleind. Door de toegepaste isolatie is tevens geen sprake van verlies van warmte, en heeft u dus een hoog rendement van uw vloerverwarming.
Frezen Is er sprake van een bestaand pand, of kan een pand niet casco opgeleverd worden, dan is vaak al een cementdekvloer of afwerkvloer aanwezig. In dat geval kunnen sleuven gefreesd worden in de afwerkvloer, waarin de vloerverwarmingslangen geplaatst worden. Dit frezen gebeurt volgens een unieke procedure, waarbij nagenoeg geen stof vrij komt! De vloerverwarmingslangen liggen in "slakkenhuispatroon" voor een optimale warmteverdeling, en liggen tevens direkt onder de tegel- of natuursteenvloer, waardoor ze hun warmte rechtstreeks aan het materiaal erboven afgeven.
Het voordeel hiervan is, dat de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen is. Het geheel is dus comfortabeler en efficiënter in gebruik. Dit brengt weer een besparing in energieverbruik met zich mee.
Een nadeel ten opzichte van beugelen kan zijn, dat indien de ondervloer van uw woning slecht geïsoleerd is, u enigszins rendementsverlies kunt hebben, of dat er sprake kan zijn van optrekkende kou van onderuit. Het isoleren van de kruipruimte kan een makkelijke oplossing zijn om dit euvel te verhelpen.
Droogbouwsysteem Droogbouw wil zeggen dat er bij de aanleg van vloerverwarming geen natte producten zoals cement of anhydriet gebruikt worden. Er worden speciale bouwplaten op de vloer of wand toegepast, waarin de slangen van het vloerverwarmingsysteem worden geplaatst (middels een kliksysteem, of dmv frezen).
Deze vorm van vloerverwarming wordt hoofdzakelijk toegepast voor houtskeletbouw, renovatie en verbouwingen, en daar waar geen ruimte is voor een zandcementdekvloer. De bouwplaten zijn waterdicht, direct betegelbaar, sterk en stabiel, thermisch isolerend, en vooral zeer licht in gewicht. Bovendien is een dergelijk bouwsysteem snel en relatief eenvoudig te implementeren.
De droogbouwplaten verhogen het rendement van de vloerverwarming omdat de onderliggende constructievloer niet of minder wordt opgewarmd. De dikte van de droogbouwplaat bepaalt de isolatiewaarde. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes vanaf 5 tot 100 mm.
Badkamerverdeler Speciaal voor kleine ruimtes wordt gewerkt met zgn. badkamerverdelers. Deze kunnen onder een reeds aanwezige designradiator worden geplaatst, en leiden het water dat vanuit de radiator komt, door de slangen in de vloer, zonder dat daarbij een pomp noodzakelijk is. De capaciteit van de badkamervloerverwarming wordt in dit geval bepaald door uw verwarmingsketel en de pomp hiervan. Als richtlijn moet niet meer dan 40 meter lengte slangen aangesloten worden, wat betekent dat dit systeem ideaal is voor ruimtes tot 5-6 m2. Als het om grotere ruimtes gaat, is een normale vloerverwarminspomp c.q. verdeler aan te raden. Badkamerverdelers zijn in mindere mate geschikt bij stadsverwarming.
Wandverwarming Vloerverwarming kan tevens in de wand aangebracht (gefreesd) worden, zowel in de wand als via een droogbouwsysteem. Het te verwarmen oppervlak wordt hiermee sterk vergroot, waardoor nog meer warmte in de ruimte gebracht kan worden. Vooral in kleine ruimtes (zoals de badkamer), waar een relatief klein vloeroppervlak een ruimte moet verwarmen, is dit een voordeel, omdat de capaciteit sterk wordt vergroot. Vraagt u naar de mogelijkheden.
Onze vaste partner op het gebied van conventionele vloerverwarming is Vloerverwarming Nederland in Doorwerth (www.vloerverwarmingnederland.nl). Een snelle en flexibele service, in combinatie met een goede prijsstelling en uitgebreide garantievoorwaarden, maken dit bedrijf tot een perfecte partner voor ons en voor u!
Echter, ook elektrische vloerverwarming behoort tot de mogelijkheden!
Adres
Tegelland – Prof BV
De Liesbosch 8c (Google maps)
3439 LC Nieuwegein
030 - 307 4350
Openingstijden
De showroom is enkel op afspraak geopend. Voor info en afspraken kan men contact opnemen met info@tegelland.nl