Droogbouwsysteem Droogbouw wil zeggen dat er bij de aanleg van vloerverwarming geen natte producten zoals cement of anhydriet gebruikt worden. Er worden speciale bouwplaten op de vloer of wand toegepast, waarin de slangen van het vloerverwarmingsysteem worden geplaatst (middels een kliksysteem, of dmv frezen).
Deze vorm van vloerverwarming wordt hoofdzakelijk toegepast voor houtskeletbouw, renovatie en verbouwingen, en daar waar geen ruimte is voor een zandcementdekvloer. De bouwplaten zijn waterdicht, direct betegelbaar, sterk en stabiel, thermisch isolerend, en vooral zeer licht in gewicht. Bovendien is een dergelijk bouwsysteem snel en relatief eenvoudig te implementeren.
De droogbouwplaten verhogen het rendement van de vloerverwarming omdat de onderliggende constructievloer niet of minder wordt opgewarmd. De dikte van de droogbouwplaat bepaalt de isolatiewaarde. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes vanaf 5 tot 100 mm.
Frezen Is er sprake van een bestaand pand, of kan een pand niet casco opgeleverd worden, dan is vaak al een cementdekvloer of afwerkvloer aanwezig. In dat geval kunnen sleuven gefreesd worden in de afwerkvloer, waarin de vloerverwarmingslangen geplaatst worden. Dit frezen gebeurt volgens een unieke procedure, waarbij nagenoeg geen stof vrij komt! De vloerverwarmingslangen liggen in "slakkenhuispatroon" voor een optimale warmteverdeling, en liggen tevens direkt onder de tegel- of natuursteenvloer, waardoor ze hun warmte rechtstreeks aan het materiaal erboven afgeven.
Het voordeel hiervan is, dat de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen is. Het geheel is dus comfortabeler en efficiënter in gebruik. Dit brengt weer een besparing in energieverbruik met zich mee.
Een nadeel ten opzichte van beugelen kan zijn, dat indien de ondervloer van uw woning slecht geïsoleerd is, u enigszins rendementsverlies kunt hebben, of dat er sprake kan zijn van optrekkende kou van onderuit. Het isoleren van de kruipruimte kan een makkelijke oplossing zijn om dit euvel te verhelpen.
Beugelen Dit is de traditionele manier van aanbrengen. Bij deze methode worden de vloerverwarmingslangen rechtstreeks op de betonvloer aangebracht, op krimpnetten. Onder deze krimpnetten komt een reflecterende isolatiefolie, die de warmte naar boven projecteert. Tevens wordt randisolatie geplaatst tegen de wanden. Daarna wordt een afwerkvloer van zand en cement gestort, waarop tegels of natuursteen verwerkt worden.
Het voordeel van deze methode is, dat door toepassing van isolatiefolie, een krimpnet en randisolatie een "zwevende" vloer wordt gecreëerd, die vrij ligt van de wanden en van de betonvloer. De kans op krimpscheuren wordt hiermee sterk verkleind. Door de toegepaste isolatie is tevens geen sprake van verlies van warmte, en heeft u dus een hoog rendement van uw vloerverwarming.
Adres
Tegelland – Prof BV
De Liesbosch 8c (Google maps)
3439 LC Nieuwegein
030 - 307 4350
Openingstijden
De showroom is enkel op afspraak geopend. Voor info en afspraken kan men contact opnemen met info@tegelland.nl