Voor een sfeer impressie kunt u onze Pinterest pagina raadplegen. Meer >>

titelblokje Tegelland Nieuwegein werkt samen met natuursteenleveranciers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan (o.a. Norvold International in Soesterberg). Monstermateriaal is direct voorhanden, of kan voor u worden besteld. Tevens voorzien wij u van eerlijke en uitgebreide informatie met betrekking tot de voor- en nadelen van de diverse steensoorten, en de wijze waarop de materialen onderhouden moeten worden. De onderhoudsmiddelen die wij adviseren, zijn van het merk Moeller Stone Care.

titelblokje Kwartsiet is een metamorf gesteente, ontstaan uit zandsteen. Het materiaal is erg hard en gestuctureerd (ruw), waardoor van nature zeer antislip. Kenmerkend voor kwartsiet zijn de in het gesteente aanwezige "kwartsglimmers". Het van nature ruwe materiaal is in vele kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar (gekloven, getrommeld, of gezoet), afkomstig uit alle delen van de wereld. Kwartsiet is binnenshuis en buiten toepasbaar.

titelblokje Graniet is een kristallijn stollingsgesteente dat onder hoge druk in de diepe aardlagen is ontstaan. Het bevat voornamelijk kwarts (90%), veldspaat en glimmer. Graniet wordt veelvuldig in de keukenindustrie toegepast, als aanrechtblad, omdat het hittebestendig is. Maar toepassing op vloeren, wanden, en als gevelbekleding is tevens mogelijk. Graniet is leverbaar in vele kleurnuanceringen, en kent diverse oppervlakbewerkingen (o.a. gezoet, gepolijst of leatherfinish).

titelblokje Leisteen is een splijtsteen, ontstaan door afzetting van puin en slib in de zee. Het is harder dan marmer, en dus minder krasgevoelig. Ook is het minder gevoelig voor zuurhoudende middelen. Leisteen is meestal multikleurig of donker gekleurd, en heeft een iets grover oppervlak. Het wordt als vloer- en als wandbedekking toegepast, en kan vaak ook buiten geplaatst worden (o.a. als dakbedekking of op een terras).

titelblokje  Adres

Tegelland – Prof BV
De Liesbosch 8c (Google maps)
3439 LC Nieuwegein
030 - 307 4350

Algemene leg- en leveringsvoorwaarden

Privacy verklaring

titelblokje  Openingstijden

De showroom is enkel op afspraak geopend. Voor info en afspraken kan men contact opnemen met info@tegelland.nl

Maandag gesloten
Dinsdag 10.00 - 17.30 uur
Woensdag 10.00 - 17.30 uur
Donderdag 10.00 - 17.30 uur
Vrijdag 10.00 - 17.30 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten

titelblokje  Social-media

Volg ons op social media!